Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant obté novament la Bandera Blava per a totes les seves platges i, per primera vegada, el distintiu de “Centre Blau” per a la seva aula ambiental

Les platges de l’Arenal, de la Punta del Riu, del Torn i de l’Almadrava han renovat el guardó que reconeix internacionalment la qualitat i els serveis

Foto de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant obté novament la Bandera Blava per a totes les seves platges i, per primera vegada, el distintiu de “Centre Blau” per a la seva aula ambiental.

Totes les platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han aconseguit el guardó de Bandera Blava 2024, que reconeix internacionalment la qualitat i els serveis. En concret, les tres platges de l’Hospitalet de l’Infant (la de l’Arenal, la de la Punta del Riu i la del Torn); i també la platja de l’Almadrava. Es tracta d'un distintiu que atorga anualment el Jurat Internacional de la Foundation for Environmental Education (FEE), en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional que s’atorga en 51 països dels cinc continents, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental i la qualitat de l’aigua de bany.

A Catalunya, aquest 2024 han estat guardonades un total de 95 platges i 23 ports. Entre els ports premiats, es troba novament el port esportiu de l’Hospitalet de l’Infant.

Pel que fa a les platges, 27 platges corresponen a la demarcació de Girona, 20 a la de Barcelona, 22 al Penedès, 18 a la de Tarragona i 8 a la de les Terres de l’Ebre.


Estrena del distintiu «Centre Blau»

A més d’obtenir la renovació de la Bandera Blava per a les quatre platges i per al port esportiu, el municipi ha estat guardonat amb el distintiu de «Centre Blau». És un reconeixement que concedeix anualment la Foundation for Environmental Education (FEE) a aquells centres de visitants, aules de mar o de natura, etc., situats a municipis amb Bandera Blava, visitables per la població en general i que inclouen entre els seus objectius i activitats l’educació ambiental sobre els ecosistemes litorals i informació específica sobre el Programa Bandera Blava.

En el cas de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, la Regidoria de Turisme va presentar al gener la candidatura a Centre Blau per a l’aula ambiental situada a l’estiu al passeig marítim de l’Hospitalet de l’Infant, al costat del punt d’informació turística de Base Nàutica. Per fer-ho, va haver de presentar una memòria anual d’activitats programades.

Enguany, tal com ja va fer l’any passat, en aquest espai té previst organitzar a l’estiu, amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient, un conjunt d’activitats i tallers ambientals per al públic familiar per «posar en valor l’ecosistema local i conscienciar la població sobre els problemes relacionats amb el medi ambient, segons ha explicat la regidora de Turisme, Elidia López, tot destacant l’èxit que van tenir el 2023 (es van esgotar totes les places disponibles).

A Catalunya només hi ha 10 centres blaus, dels quals 4 estan ubicats a la demarcació de Tarragona.

«Aquests reconeixements són el fruit de l’aposta de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per la cura de l’entorn i per uns serveis de qualitat, adreçats tant als veïns com als visitants i turistes», ha afirmat la regidora de Turisme, Elidia López.

Més informació a https://www.banderaazul.org/