Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Posidònia

La posidònia és una planta marina que té una gran importància per a l'ecosistema dels mars i les platges.

L'Hospitalet de l'Infant es troba en una de les franges litorals més ben conservades de la costa de Tarragona, i part de l'àmbit marí està catalogat com a espai de la Xarxa Natura 2000. En aquest sentit, la costa del municipi atresora grans praderies de posidònia (Posidonia oceanica), de gran valor ecològic.

La posidònia és una planta marina que té una gran importància per a l'ecosistema dels mars i les platges. És bona per diverses raons:

  • Estabilitat de la costa: les praderies de posidònia actuen com a ‘ancoratges’ naturals, ajudant a retenir la sorra i a prevenir l'erosió costanera. Això protegeix les platges i manté l'equilibri del litoral.
  • Hàbitat marí: la posidònia crea un hàbitat ric i divers per a moltes espècies marines. Molts peixos, crustacis i altres organismes troben refugi i aliment en aquestes praderies, contribuint a la biodiversitat marina.
  • Filtració d'aigua: les arrels i fulles de la posidònia ajuden a clarificar l'aigua marina mitjançant la retenció de partícules en suspensió i a la filtració de nutrients contaminants.
  • Captació de carboni: la posidònia és una planta que captura diòxid de carboni (CO2) de l'atmosfera i emmagatzema carboni en el seu teixit, ajudant a mitigar els efectes del canvi climàtic.

La posidònia només creix en aigües netes i pures. Una mostra més de la qualitat de les aigües marines de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors.