Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rutes

Senderisme

Consulta el mapa amb les rutes de senderisme

L’Hospitalet de l’Infant – Ermita de Sant Roc

Pujada a l’ermita de Sant Roc, situada al cim de les muntanyes de la serra del Mestral, des d’on podrem gaudir d’unes vistes meravelloses del municipi i la seva costa. Eviteu les hores més caloroses a l’estiu i porteu aigua.

L’Hospitalet de l’Infant – Vandellòs

Aquesta ruta permet copsar el gran contrast entre la muntanya i la costa, un contrast que es fa patent en poc menys de 13 km. Un altre dels atractius de l’itinerari és també el pas i la possibilitat d’aturar-nos en dos dels nuclis d’interior que formen part de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, com són Masboquera i Masriudoms.

L’Hospitalet de l’Infant – Els Corralets

Els marges de pedra seca, que van permetre als pagesos allisar els vessants dels costers, i les ruïnes centenàries dels corrals formen part del paisatge d’aquesta part de la Mediterrània, quelcom molt present en tota la ruta.

Sender litoral del Jonquet

El sender litoral del Jonquet, catalogat com a Sender Blau, és un sender natural de baixa dificultat que uneix dues platges de bandera blava, la de l’Arenal i la del Torn, i que s’ha compactat al llarg dels anys.

L’Hospitalet de l’Infant – la Rojala – Torn

Iniciarem la ruta a la Base Nàutica situada al passeig marítim de l’Arenal, seguint els senyals de GR-92 fins al Càmping el Templo del Sol. Passat el càmping, prenem el camí de Ronda fins a la muntanya de la Rojala, considerat Espai Natural Protegit. Arribats al mirador, destaquem les impressionants vistes de la platja del Torn i de l’Hospitalet de l’Infant. Quan arribem a l’aparcament de cala Jostell, continuem per aquesta direcció seguint el camí de Ronda i els punts grocs.

L’Hospitalet de l’Infant – Barranc de Llèria

Ruta de desnivell important que creua el meravellós indret del Torn, amb les seves cales retallades. Puja per l’eixut barranc de Llèria, culmina el Molló Puntaire i fa una travessa pel barranc de l’Aiguacoll, paradís de les vies ferrades.

L’Hospitalet de l’Infant – La Porrassa

La ruta de la Porrassa transita per terrenys amables, sense gaire desnivell destacable. És un bon passeig que ens convida a conèixer la part més plana dels estrips de les muntanyes, allà a on van a parar uns quants barrancs.

Snorkel

Mitjançant aquests itineraris, els aficionats a l’snorkel podeu observar les espècies més característiques de posidònia, una planta considerada per la Unió Europea com un hàbitat de protecció prioritària, i també fons marins de sorra i roca on podeu trobar un gran nombre de plantes i animals, com ara anemones de mar, espirògrafs, julioles, estrelles vermelles, cogombres de mar, garotes, sards, etc.

Les rutes estan ubicades a la platja de l’Arenal tocant el port, a la cala Bea i a la platja de l’Almadrava. En aquests recorreguts, a l’estiu s’hi instal·len uns plafons submarins, marcats amb una boia de color, on hi ha informació i fotografies de les espècies més característiques del fons, perquè, amb les vostres ulleres i tub, pugueu identificar-les lliurement.

Consulta el fulletó Snorkel platja per a més informació.

snorkel_subarinisme.jpeg

submarinisme_3.jpeg