Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

‘Viatge a l’Infant’, una ruta turística i cultural experiencial per l’univers d’El Petit Príncep’

La ruta transcorre pel Sender Litoral del Jonquet, que uneix les platges de l’Arenal i del Torn i que està distingida amb la bandera Sender Blau.

Seieu a la platja, tanqueu els ulls i parau atenció al que sentiu al vostre voltant: el soroll de les onades del mar, la suau brisa a la cara, el cant dels ocells... i buscar un element que hi hagi al voltant que representi allò que ens fa especials.

Aquesta és una de les set dinàmiques que us proposa ‘Viatge a l’Infant’, una ruta turística i cultural experiencial que impulsa la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament i que està inspirada en l’obra de El Petit Príncep, de l’autor francès Antoine de Saint-Exupéry.

I per què Saint-Exupéry i El Petit Príncep? Doncs perquè, segons està documentat, l’autor d’aquest clàssic de la literatura es va veure obligat, en un viatge en què pilotava l’avió que feia la ruta entre Marsella i Alger, a fer un aterratge d’emergència al poble. Per aquesta raó, Exupéry, l’any 1932, va fer una estada de dos dies a l’Hospitalet de l’Infant.  

El resultat de tot plegat és ‘Viatge a l’Infant’, una ruta a peu per l’Hospitalet de l’Infant, que transcorre pel Sender Litoral del Jonquet, que uneix les platges de l’Arenal i del Torn i que està distingida amb la bandera Sender Blau. Una ruta innovadora que ofereix durant tot l’any una experiència immersiva, transformadora i memorable.

Així, al llarg del recorregut pel Sender Litoral del Jonquet, es proposa  participar en set dinàmiques que treballen el benestar personal i que posen de relleu valors com l’amor, l’amistat, la innocència, la gratitud, la tolerància... Uns valors que giren al voltant de la història de El Petit Príncep. Qui faci la ruta podrà, doncs, connectar amb si mateix i amb les persones que l’acompanyen i fer un recorregut farcit de reptes personals, que li faran pensar, il·lusionar-se i transformar-se.

Aquelles persones que vulguin participar en aquestes activitats i viure aquesta experiència s’hauran d’adreçar a l’Oficina de Turisme per recollir l’anomenat ‘passaport del Viatge a l’Infant’. Aquest passaport conté la informació sobre cadascun dels reptes que es plantegen: cada dinàmica ve acompanyada d’unes instruccions i d’un relat perquè els participants entenguin què cal fer a cada punt de la ruta i s’inclouen diferents il·lustracions que pretenen evocar l’entorn on es du a terme cada repte plantejat.

Després de superar cada repte, a cada punt de la ruta (senyalitzat amb un pilar de fusta), els participants poden segellar el passaport amb el senyal que hi trobaran tot ubicant la pàgina contra el símbol-segell i rascant-la amb el llapis. Un cop hagin fet totes les activitats proposades i tinguin tots els segells al passaport que acrediten que les han completat, poden dirigir-se a l’Oficina de Turisme per rebre uns obsequi, consistent en productes de marxandatge de Turisme l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors.

El passaport estarà disponible en diferents idiomes (català, castellà, francès i anglès) i conté una postal per tal que els participants, després d’haver fet aquest Viatge a l’Infant, que com el llibre de Saint-Exupéry reivindica la infància com un territori per recuperar l’essencial, l’enviïn als seus éssers estimats i comparteixin aquesta experiència.

Descarrega't el ‘passaport del Viatge a l’Infant’