Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un bany com els d’abans a la cala Justell

Aquesta cala, també anomenada Gestell, és un arenal totalment natural per dues raons. La primera, perquè està inclosa dins de l’Espai Natural Protegit de la Rojala-Platja del Torn, una zona que comprèn un petit tram del litoral que manté una de les platges i trams de costa amb més interès paisatgístic del migjorn català. La segona, perquè és una platja sense serveis i, per tant, només hi trobarem mar, sorra i vegetació.

Està ubicada, a més, en una zona humida catalogada que s’ha recuperat els últims anys. Precisament, aquesta acció ha permès diversificar les comunitats vegetals aquàtiques, que ofereixen un ampli rang de refugi a espècies com el samaruc, que s’està provant de tornar a introduir a l’ecosistema.

La composició de la platja és força variada al llarg dels 170 metres aproximats de longitud i 40 d’amplada. Entre els promontoris de dunes, s’alternen la sorra fina i daurada amb els còdols i la roca. Les aigües, a les quals s’accedeix per mitjà d’un pendent relativament pronunciat, són tranquil·les i presenten una transparència excel·lent.